Vlooien en teken hond

Het beschermen van uw hond tegen vlooien en teken is essentieel voor hun gezondheid. Deze parasieten kunnen niet alleen ongemak en irritatie veroorzaken, maar ook ernstige ziekten overbrengen. Gelukkig zijn er effectieve strategieën en producten beschikbaar om uw viervoeter te beschermen. Het Anti Vlo & Teek supplement van Dog Optimal biedt een veilige en natuurlijke bescherming. Daarnaast zijn regelmatige controles en een goede hygiëne van uw huis en tuin essentieel. Door de juiste maatregelen te treffen, kunt u helpen uw hond gezond en vrij van ongedierte te houden.

ANTI VLO BESTELLEN
vlooien en teken hond

Het 100% natuurlijke voedingssupplement voor het voorkomen van vlooien en teken bij honden

Al 7.500+ Baasjes & Kwispelde Honden in NL & BE

Mobility Support | 120 stuks

Dog Optimal’s Mobility Support supplement is een natuurlijke oplossing om gezonde gewrichten te bevorderen en het risico op leeftijd gerelateerde gewrichtsproblemen bij honden te verminderen. 

ANTI VLO BESTELLEN
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Bevordert gezonde gewrichten
 • Vermindert gewrichtsproblemen

“Super fijn product om er voor te zorgen dat mijn nog jonge hond gezond kan leven! Een natuurlijk product zonder toevoegingen wat de hond helpt!”

Bestrijden van teken en vlooien bij uw hond

Teken zijn parasieten die zich voeden met het bloed van hun gastheer of gastvrouw, waaronder honden. Ze kunnen ernstige ziekten overdragen en het is cruciaal om ze snel te verwijderen zodra ze gevonden worden. Gebruik een speciale tekentang of fijne pincet om de teek zo dicht mogelijk bij de huid van uw hond te grijpen en verwijder de teek met een draaiende beweging met de klok mee. Desinfecteer na verwijdering de beet plaats en was uw handen grondig.

Vlooien zijn kleine, springende insecten die irritatie en jeuk veroorzaken bij honden. Bij een vlooienbesmetting is het belangrijk om niet alleen uw hond, maar ook uw huis grondig te behandelen. Begin met een anti-vlooienbehandeling voor uw hond, verkrijgbaar in de vorm van shampoos, sprays, pillen, of topische middelen. Vervolgens, reinig uw huis door te stofzuigen en beddengoed te wassen. In ernstige gevallen kan professionele behandeling van uw huis nodig zijn. Regelmatige preventieve behandelingen helpen toekomstige besmettingen te voorkomen.

Natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij honden

Voor de natuurlijke bestrijding van vlooien en teken bij honden zijn er diverse huisremedies die veilig zijn:

 • Appelazijn: Een mengsel van gelijke delen appelazijn en water op de vacht van uw hond spuiten, kan ongedierte afweren. Het toevoegen van appelazijn aan het drinkwater van uw hond kan ook werken als een natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij honden.
 • Eucalyptusolie: Verdun eucalyptusolie in water en spuit op de slaapplaatsen van uw hond om vlooien en teken af te weren.
 • Cederolie: Een lichte spray van cederolie op de vacht van uw hond kan dienen als een natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij honden.

Bij het gebruik van huisremedies, houd altijd de reactie van uw hond in de gaten. Indien mogelijk, overleg vooraf met een dierenarts. Dit zorgt ervoor dat de gekozen behandeling veilig en geschikt is voor uw huisdier.

Herkennen van vlooien en teken bij honden

Symptomen van vlooien: Een duidelijk teken van een vlooienbesmetting bij honden is aanhoudende jeuk en krabben. U kunt ook vlooienpoepjes vinden, wat lijkt op kleine zwarte puntjes in de vacht of op de slaapplaats van uw hond. Een ander symptoom is haarverlies, vooral rond de staartbasis, nek en achter de oren. Rode, geïrriteerde plekken op de huid kunnen wijzen op een allergische reactie op vlooienbeten.

Symptomen van teken: Teken zijn groter dan vlooien en kunnen variëren in grootte afhankelijk van hun voedingsstatus. Ze hechten zich vast aan de huid van de hond en zwellen op naarmate ze zich voeden met bloed. Teken kunnen overal op het lichaam van een hond voorkomen, maar zijn meestal te vinden rond de oren, tussen de tenen, onder de oksels en rond de hals. Bij inspectie van uw hond op teken, zoek naar kleine bultjes die bij nadere inspectie teken blijken te zijn.

Hoe controleert u uw hond op teken en vlooien?

Om uw hond effectief te controleren op teken en vlooien, volg dit stappenplan:

 1. Start bij de kop van uw hond en werk naar achteren, gebruik uw vingers als een kam om door de vacht te gaan.
 2. Controleer grondig achter de oren, onder de kraag, tussen de tenen en rond de lies.
 3. Voor het opsporen van vlooien, gebruik een fijntandige vlooienkam over de vacht, let op zwarte puntjes (vlooienpoep) of de vlooien zelf.
 4. Voel voor bobbeltjes op de huid die een teek kunnen zijn. Let op symptomen van irritatie of rode plekjes waar een teek zich mogelijk heeft vastgezet.
 5. Eindig met een algemene inspectie van de buik en onderkant, gebruik een zachte borstel of kam.

Indien u teken of vlooien vindt, verwijder teken zorgvuldig met een tekentang en behandel vlooien met een geschikt anti-vlooienmiddel.

Bescherm uw hond tegen teken en vlooien

Om uw hond te beschermen tegen teken en vlooien, is het essentieel om ook uw huis en omgeving te behandelen. Hier zijn enkele effectieve tips:

 • Houd uw tuin onderhouden om teken te verminderen
 • Gebruik vlooien- en teken dodende producten binnenhuis
 • Was beddengoed regelmatig
 • Stofzuig regelmatig
 • Controleer uw hond na wandelingen, vooral in bosgebieden
 • Gebruik preventieve middelen zoals halsbanden of anti vlooien en teken pil of supplement voor uw hond

Door deze maatregelen, vermindert u de kans op teken en vlooien bij uw hond door een onvriendelijke omgeving te creëren.

Natuurlijk supplement tegen teken en vlooien bij honden: Anti Vlo & Teek

De werking van Anti Vlo & Teek van Dog Optimal is gebaseerd op het principe van natuurlijke preventie. Dit Anti Vlo & Teek supplement bevat ingrediënten zoals kokosolie en appelazijn, die de geur en smaak van uw hond minder aantrekkelijk maken voor parasieten. Er worden ook geen schadelijke chemicaliën toegevoegd. Door regelmatig gebruik wordt een natuurlijke barrière opgebouwd die helpt om teken en vlooien op afstand te houden van uw hond. Dit supplement is gemakkelijk toe te dienen en biedt een veilige manier om uw viervoeter te beschermen tegen deze parasieten. Tegelijkertijd bevordert het ook hun algemeen welzijn en gezondheid.

ANTI VLO BESTELLEN

Veelgestelde vragen over vlooien en teken bij een hond

Overweeg een natuurlijk supplement zoals Anti Vlo & Teek van Dog Optimal dat veilig en effectief beschermt tegen vlooien en teken. Daarnaast zijn er spot-on behandelingen, teken halsbanden en anti vlooien en teken pil als preventieve opties beschikbaar voor uw hond.

De frequentie hangt af van het gekozen middel. Raadpleeg altijd de instructies van het product en de aanbevelingen van uw dierenarts.

Het wordt aanbevolen om honden het hele jaar door te beschermen tegen vlooien en teken. Vooral in warmere klimaten zijn deze parasieten het hele jaar actief . In gematigde klimaten is het vooral belangrijk om alert te zijn van maart tot november. Vlooien en teken zijn het meest actief in lente en herfst.

Bijwerkingen kunnen variëren afhankelijk van het type product. Chemische middelen kunnen soms bijwerkingen zoals huidirritatie of gastro-intestinale problemen veroorzaken. Een natuurlijk middel tegen vlooien en teken bij honden heeft minder risico op bijwerkingen. Het is echter altijd belangrijk om de reactie van uw hond te monitoren.

Tekenen van een vlooienbesmetting zijn overmatig krabben, rode huid en zwarte stipjes (vlooienpoep) in de vacht. Tekenbesmetting is te herkennen aan teken op warme, vochtige plekken zoals rond de oren, onder de oksels en tussen de tenen. In ernstige gevallen gepaard met lethargie en koorts.

Gerelateerde producten

39,95
39,95
39,95
39,95
39,95
39,95