Allergie bij honden

Allergie bij een hond is een veelvoorkomend probleem dat diverse vormen kan aannemen, van voedselallergieën tot reacties op omgevingsfactoren. Symptomen variëren van huidirritaties tot spijsverteringsproblemen en ademhalingsmoeilijkheden, afhankelijk van de allergie. Het herkennen van de tekenen van allergieën is cruciaal om uw hond de nodige behandeling te bieden. Met de juiste zorg en, indien nodig, ondersteuning door supplementen, kan een hond met allergie een gezond en gelukkig leven leiden.

ALLERGY SUPPORT BESTELLEN

Allergie support voor honden van Dog Optimal

Al 7.500+ Baasjes & Kwispelde Honden in NL & BE

Allergy Support | 120 stuks

Duizenden honden ervaren allergische reacties die te maken hebben met milieu-, voedsel-, huid- en seizoensallergieën. Deze allergieën kunnen zich onder andere uiten in: overmatig krabben door extreme jeuk, geïrriteerde ogen, vaak niezen en een verlaagde immuniteit.

ALLERGY SUPPORT BESTELLEN
 • Verlichting van allergieën
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Verzacht allergiesymptomen

“Super fijn product om er voor te zorgen dat mijn nog jonge hond gezond kan leven! Een natuurlijk product zonder toevoegingen wat de hond helpt!”

Symptomen van allergie bij honden

Allergieën bij honden kunnen diverse symptomen vertonen, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de reactie. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

 • Jeuk: Intens krabben, likken of bijten aan de huid, vooral rond poten, oren, en buik.
 • Huidproblemen: Roodheid, uitslag, schilferige of korstige plekken op de huid.
 • Spijsverteringsproblemen: Diarree, braken of frequente darmgasvorming kunnen wijzen op voedselallergie bij een hond.
 • Niesbuien en loopneus: Vooral bij allergieën voor omgevingsfactoren zoals pollen of stof.
 • Oorinfecties: Terugkerende oorinfecties of voortdurend schudden met het hoofd.
 • Veranderingen in de vacht: Doffe vacht of haaruitval als gevolg van aanhoudend krabben en likken.

Het herkennen van deze allergie symptomen is cruciaal voor een tijdige diagnose en behandeling, om de gezondheid van uw hond te verbeteren.

Meest voorkomende allergieën bij honden

Bij honden komen drie hoofdtypen allergieën het meest voor:

 1. Voedselallergieën: Reacties op bepaalde ingrediënten in hun voeding, zoals rundvlees, kip, zuivel of granen. Allergie symptomen van de hond omvatten jeuk, maag-darmklachten en soms ademhalingsproblemen.
 2. Vlooienallergie dermatitis (FAD): Een heftige allergische reactie op het speeksel van vlooien, zelfs na een enkele beet. Dit veroorzaakt ernstige jeuk, huidontstekingen en haarverlies, vooral bij de staartbasis.
 3. Atopische dermatitis: Allergie voor omgevingsfactoren zoals pollen, schimmels, huisstofmijten of veren. Allergie symptomen van de hond zijn chronische jeuk, rode huid en oorontstekingen.

Elk van deze allergieën vereist een specifieke benadering voor diagnose en behandeling.

Jeuk bij honden: een veel voorkomend symptoom van allergieën

Jeuk bij een hond is een erkend verschijnsel van allergie en kan een significante impact hebben op hun welzijn. Deze jeuk, ontstaat wanneer het immuunsysteem van de hond overdreven reageert op bepaalde allergenen. Dit kan variëren van voedselingrediënten en vlooienbeten tot omgevingsfactoren. De huid reageert op deze allergenen door geïrriteerd te raken, wat leidt tot een onophoudelijke behoefte om te krabben of likken. Deze reactie kan op elk moment voorkomen en wordt vaak erger afhankelijk van de blootstelling aan het specifieke allergeen. Effectief beheer van allergieën is essentieel om ongemak te verminderen en secundaire huidinfecties te voorkomen door constante irritatie.

Jeuk door allergie bij honden

Effectieve manieren om jeuk door allergie te verlichten

Om allergie jeuk bij een hond effectief te verlichten, kunnen de volgende tips helpen:

 • Frequent baden helpt allergenen van de huid te verwijderen en irritatie te verzachten.
 • Schakel over op een dieet dat voedselallergie minimaliseert en de huid gezondheid van uw hond ondersteunt.
 • Identificeer en beperk de blootstelling aan bekende allergenen.
 • Omega-3 Supplementen
 • Anti-allergie medicatie

Door deze maatregelen kan de jeuk aanzienlijk verminderen, wat bijdraagt aan een comfortabeler en gelukkiger leven voor uw hond.

Impact van voedselallergie op de huid gezondheid van uw hond

Voedselallergie bij een hond, met name die de huid beïnvloeden, kunnen leiden tot ongemakken en gezondheidsproblemen. Als een hond allergisch reageert op specifieke voedingsingrediënten, zoals eiwitten of granen, kan dit symptomen zoals jeuk, roodheid en huidontsteking veroorzaken. Deze reacties leiden vaak tot voortdurend krabben, likken en bijten op de geïrriteerde plekken, wat het risico op secundaire huidinfecties vergroot.
Langdurige blootstelling aan de voedselallergie zonder behandeling kan zelfs leiden tot chronische huid aandoeningen van uw hond.

Allergy Support van Dog Optimal: een natuurlijke ondersteuning

Dog Optimal’s Allergy Support biedt natuurlijke ondersteuning voor honden met allergie. Het supplement, samengesteld met zorgvuldig gekozen ingrediënten, verlicht symptomen zoals huidirritaties en jeuk. Door een gezonde huid en vacht te ondersteunen en het immuunsysteem van de hond te versterken, kan het de gevoeligheid voor allergenen verminderen. Allergy Support stelt hondeneigenaren in staat hun viervoeters te helpen comfortabeler te leven, ondanks allergieën.

ALLERGY SUPPORT BESTELLEN

Veelgestelde vragen over allergie bij een hond

Allergie bij een hond herken je aan symptomen zoals jeuk en huidirritaties, rode of ontstoken huid, haaruitval, voortdurend likken of bijten aan bepaalde lichaamsdelen, niezen, waterige ogen, en spijsverteringsproblemen zoals braken of diarree.

Bij omgevingsallergieën is het belangrijk de blootstelling aan de allergenen te minimaliseren. Dit kan inhouden: regelmatige baden met hypoallergene shampoo, luchtreinigers gebruiken, wasmiddelen zonder geurstoffen kiezen, en mogelijk het gebruik van anti-allergie medicatie of supplementen zoals Allergy Support.

Ja, natuurlijke remedies zoals visolie, kokosolie, probiotica, en kruiden zoals brandnetel en goudsbloem kunnen allergieën verlichten. Echter moeten ze altijd onder toezicht van een dierenarts worden gebruikt voor veiligheid.

Een dieetverandering kan behulpzaam zijn voor honden met voedselallergieën. Eliminatiediëten helpen bij het identificeren van voedselallergenen door stapsgewijs potentiële triggers te verwijderen of te vervangen door hypoallergene alternatieven.

Om allergieën bij honden effectief te beheersen, is het eerste stap de specifieke allergenen te identificeren via een dierenarts. Afhankelijk van de allergie, pas je de leefomgeving van de hond aan en overweeg je voorgeschreven medicatie of supplementen.

Gerelateerde producten

39,95
39,95
39,95
39,95
39,95
39,95