Artrose hond

Gezonde gewrichten zijn essentieel voor de levenskwaliteit van onze honden. Ze stellen onze viervoeters in staat om te rennen, springen en spelen, wat bijdraagt aan hun geluk en welzijn. Naarmate honden ouder worden, kan de gezondheid van hun gewrichten echter afnemen, wat hun bewegingsvrijheid en levensvreugde beïnvloedt. Daarom is het cruciaal om vroeg aandacht te besteden aan de gewrichtsgezondheid van honden, om problemen zoals artrose te voorkomen of te beheersen.

MOBILITY SUPPORT BESTELLEN
Artrose en gewricht pijn bij honden

Het 100% natuurlijke voedingssupplement voor ondersteuning bij Artrose

Al 7.500+ Baasjes & Kwispelde Honden in NL & BE

Mobility Support | 120 stuks

Dog Optimal’s Mobility Support supplement is een natuurlijke oplossing om gezonde gewrichten te bevorderen en het risico op leeftijd gerelateerde gewrichtsproblemen bij honden te verminderen. 

MOBILITY SUPPORT BESTELLEN
 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Bevordert gezonde gewrichten
 • Vermindert gewrichtsproblemen

“Super fijn product om er voor te zorgen dat mijn nog jonge hond gezond kan leven! Een natuurlijk product zonder toevoegingen wat de hond helpt!”

Wat is artrose bij honden?

Artrose bij honden is een veelvoorkomende aandoening bij honden. Een hond met artrose heeft last van slijtage aan zijn gewrichten. Het zachte kraakbeen tussen botten wordt ruwer en minder schokbestendig. Door deze slijtage kunnen de gewrichten niet meer soepel van elkaar bewegen. Het komt vaak voor bij oudere honden, maar ook zeker jongere honden kunnen het krijgen. Artrose heeft als gevolg dat uw viervoeter moeilijk beweegt en veel pijn kan lijden. Het vroeg herkennen en goed mee omgaan met artrose helpt een hond beter te laten voelen is cruciaal om de kwaliteit van leven van de hond te behouden.

Klachten en symptomen van artrose bij honden

Artrose bij honden is niet altijd makkelijk te herkennen. De eerste tekenen kunnen subtiel zijn. Echter gebeurt die van de één op de andere dag. Het is vaak een geleidelijk proces dat zich over de jaren heen ontwikkeld. In eerste instantie zullen honden wat lastiger lopen, maar na verloop van tijd zullen er steeds frequenter klachten en symptomen optreden. Artrose is te herkennen aan onder andere de volgende symptomen:

 • Moeite met opstaan: Uw hond staat langzamer op, vooral na rust.
 • Mank lopen: Een verandering in hoe uw hond loopt kan wijzen op pijn.
 • Minder actief: Uw hond speelt minder en vermijdt beweging.
 • Stijfheid: Bewegingen zijn minder soepel, vooral na slapen of rusten.
 • Verandering in gedrag: Uw hond kan minder vrolijk zijn en zelfs humeurig of teruggetrokken.

Deze symptomen duiden op mogelijke artrose. Vroege herkenning en behandeling zijn cruciaal voor het welzijn van uw hond.

Artrose-bij-honden

Hoe ontstaat artrose en waar komt het voor?

Artrose herkennen bij honden is een uitdaging. Het is slim om hulp van een expert te zoeken. De tekenen van artrose zijn divers, net als de oorzaken. Artrose komt niet alleen door ouder worden. Vaak wanneer de belasting in (een deel van) het gewricht te hoog wordt, dan ontstaan de volgende reacties:

 • Toegenomen doorbloeding: maakt het gewricht warm.
 • Meer gewrichtsvloeistof: kan leiden tot minder smering.
 • Kraakbeen slijt: bewegen wordt moeilijker.
 • Gewrichtskapsel dikker: dit maakt het gewricht stijver.
 • Nieuw botvorming: veroorzaakt schuring in het gewricht.

Deze veranderingen veroorzaken artrose waarbij de klachten toenemen.

Artrose kan overal in het lichaam voorkomen. Het zit vaak in knieën, ellebogen, heupen, tenen en wervels. Deze plekken zijn gevoelig voor slijtage. Elk gewricht in het lichaam van uw hond kan door artrose worden aangetast.

Artrose hond

De impact van Artrose op honden

Artrose raakt honden zowel fysiek als mentaal. Deze gewrichtsaandoening veroorzaakt pijn en bewegingsbeperkingen, waardoor honden minder kunnen rennen en spelen. Alledaagse activiteiten, zoals traplopen of in de auto springen, worden uitdagingen. Deze fysieke symptomen beïnvloeden ook hun mentale welzijn; honden kunnen teruggetrokken en minder actief worden. De pijn leidt tot mank lopen, verminderde eetlust en kan acute pijnscheuten veroorzaken bij vallen of uitglijden, wat resulteert in piepen of janken. Uiteindelijk kan een energieke hond door artrose veranderen in een inactieve hond, met een verhoogd risico op overgewicht. Aanpassingen in voeding kunnen nodig zijn om dit te beheersen. Pijnbeheersing en ondersteuning van beweging zijn cruciaal om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Artrose behandelen

Hoewel artrose een ongeneeslijke aandoening is, kunnen verschillende behandelingen het lijden van uw hond verlichten en de progressie vertragen.

Aangepaste Beweging:

 • Korte, regelmatige wandelingen helpen de spieren zonder overbelasting.
 • Bewegen op vlakke paden ondersteunt de gewrichten.
 • Zwemmen is ideaal omdat het de gewrichten minimaal belast.
 • Vermijd activiteiten die veel van de gewrichten vragen, zoals springen.

Medicatie op Aanbeveling:

 • Uw dierenarts kan ontstekingsremmers en pijnstillers voorschrijven. Gebruik nooit medicatie zonder advies.

Aanpak van Overgewicht:

 • Verminderen van gewicht verlaagt de druk op de gewrichten. Vraag uw dierenarts om voedingsadvies.

Alternatieve Therapieën:

 • Fysiotherapie kan helpen bij het behouden van mobiliteit.
 • Bespreek met uw dierenarts of andere behandelingen, zoals acupunctuur of lasertherapie, passend zijn.

Ondersteunende voedingssupplementen:

 • Natuurlijke voedingssupplementen en tabletten voor honden kunnen een ondersteunende rol spelen bij artrose. Dit helpt honden soepeler te bewegen en pijn te verlichten.

Deze maatregelen kunnen samen de levenskwaliteit van uw hond aanzienlijk verbeteren.

Artrose ondersteuning van Dog Optimal: Mobility Support

Dog Optimal’s Mobility Support is speciaal ontwikkeld met 100% natuurlijke ingrediënten, om honden te ondersteunen bij artrose. Dit supplement bevordert gezonde gewrichten en vermindert gewrichtsproblemen effectief. Ideaal voor honden van alle leeftijden, biedt het een krachtige ondersteuning voor een actief en pijnvrij leven. Een must-have voor de gewrichtsgezondheid van uw hond.

MOBILITY SUPPORT BESTELLEN

Veelgestelde vragen over Artrose bij honden

De levensverwachting van een hond met artrose is met de juiste behandeling net zo lang als die van een hond zonder artrose. Wel is het zo dat wanneer je hond ook last heeft van overgewicht, zijn levensverwachting korter is.

Als uw hond artrose heeft, raadpleeg dan een dierenarts voor een behandelplan. Pas de leefomgeving aan, zorg voor aangepaste beweging, en overweeg specifieke medicatie of supplementen.

Voeding voor een hond met artrose moet rijk zijn aan omega-3 vetzuren voor ontstekingsremmende effecten en moet aangepast zijn om overgewicht te voorkomen, wat de gewrichten extra belast.

De hoeveelheid pijn die een hond met artrose ervaart, kan variëren. Met een goed pijnmanagementplan, inclusief medicatie en aangepaste zorg, kan de pijn aanzienlijk worden verminderd.

Gerelateerde producten

39,95
39,95
39,95
39,95
39,95
39,95